Informatie volwassenen

IMG_6561 LERENLERENkl

Ouders/leerkrachten

Leren Leren Methode is een studievaardigheidmethode van enkele uren die zich richt op het visueel leren van jeugd in het BO, VO, MBO en HBO. Het onderwijs biedt leerstof talig aan: gestructureerd, op volgorde, in kleine porties en met het accent op verschillen. Kinderen denken van nature liever visueel, oftewel in beelden: ze willen overzicht, werken liever vanuit gehelen (kaders) en letten meer op overeenkomsten. Niet de leerstof is vaak het probleem, maar de manier van aanbieden en verwerken. Kinderen leren op school niet hoe ze moeten leren en blijven daarom hangen in het talige overschrijven, uittreksels maken of paar keer doorlezen.

Leren kan veel leuker, sneller en effectiever!


IMG_2576

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat visueel leren niet alleen leuker is, maar ook betere resultaten geeft. Door de lesstof te visualiseren, te kaderen en in één overzicht te plaatsen, krijgen hersenen beter grip op de lesstof. Goed plannen is daarbij essentieel! De chaos in het hoofd en de agenda verdwijnt en het lange termijn geheugen wordt automatisch geactiveerd. Je `tekent` als het ware je huiswerk waardoor de lesstof als vanzelf beklijft.

 

 

 

 

De LEREN LEREN Methode is individueel inzetbaar en kan dus op alle niveaus worden aangeboden. In de speciale trainingen voor jeugd zitten dan ook alle leeftijden en niveaus door elkaar. Je werkt immers vanuit je eigen talenten en met je eigen talenten. Tevens sluit deze manier van werken en leren naadloos aan bij alle methoden en manieren van lesgeven. Het is een kort en krachtig instrument om jeugd te motiveren en succeservaringen te geven bij het leren.

Resultaat: betere cijfers, succeservaringen en een stijgende motivatie.


IMG_6571Beelddenken in de praktijk is pionier geweest in de ontwikkeling van het visuele leren en de vele nieuwe, unieke leertechnieken. Zowel jeugd, ouders als scholen/leerkrachten maken dankbaar gebruik van onze jarenlange ervaring op dit gebied. De korte, effectieve training Leren Leren Methode is speciaal ontwikkeld om studerende jeugd snel en effectief te leren leren met gebruik van de eigen talenten. Juist bij omstandigheden als dyslexie, AD(H)D, ASS, HB en beelddenken is deze visuele manier van leren heel geschikt.