Brain Gym®

Brain Gym® verbindt beweging aan leren, gedrag en welbevinden. Het basisprogramma bestaat uit een serie eenvoudig toepasbare oefeningen die kunnen helpen om blokkades op te lossen.

De 26 basisactiviteiten zijn makkelijk toepasbaar in onderwijs, therapie, coaching, logopedie, pedagogiek, thuis en op het werk. Ook in groepen kan Brain Gym® goed worden ingezet. Inmiddels zijn er door Brain Gym® en Educatieve kinesiologie in meer dan 80 landen, verspreid over alle werelddelen, al talloze kinderen, jongeren, volwassenen en senioren geholpen.

Beweging, cognitie en toegepast leren zijn onderling van elkaar afhankelijk. Als we bewegen schakelen we onze drie dimensies van intelligentie in. Brain Gym® spreekt alle drie de dimensies aan en brengt ze in balans.

In een vijfstappenplan van efficiënt leren worden na observatie van het functioneren (waar nodig) blokkades opgelost door het uitvoeren van enkele oefeningen of procedures uit het Brain Gym®programma. De bewegingen zijn voor de meeste mensen eenvoudig en aangenaam.

Brain Gym® oefeningen kun je heel mooi combineren met het oefenen van de tafels. De kruisloop leent zich uitstekend voor een parcours met de tafel van 9, zoals je op deze foto kunt zien:

 

 

 

Meer info vind je op onze Brain Gym® website:

BrainGym-Nederland

Brain Gym® instructeur Petri Schipper

Brain Gym® cursussen door heel Nederland 

Brain Gym® wetenschappelijk onderzoek