Bal-A-Vis-X

Bal-A-Vis-X© is een programma ter ondersteuning van het leerproces in haar verschillende facetten en bestemd voor iedereen. Jong en oud kunnen er hun voordeel mee doen.

Hoe werkt het?

Het programma bestaat uit een reeks oefeningen, variërend in moeilijkheidsgraad, die diep in ritme geworteld zijn en waarbij de drie dimensies (voor/achter; links/rechts; boven/onder) wakker geschud worden. Beide ogen, beide oren, beide armen en handen, benen en voeten, kortom de hele lichaamscoördinatie is erbij betrokken.

Wat gebeurt er?

Vind je het bijvoorbeeld vervelend dat je steeds afgeleid wordt als je een taak uitvoert en zou je meer gefocust willen blijven, dan kun je daar verandering in brengen door twee keer (2x) in de week 20 minuutjes met deze oefeningen aan de gang te gaan. Je raakt er telkens weer door gecenterd, waardoor je je ook weer lekkerder in je vel voelt gaan zitten.

De oefeningen hebben een positief effect op:
– concentratie en balans (ADHD, ADD, gedragsproblemen)
– de oog-volgbeweging, de oog-samenwerking en de oog-hand coördinatie
– het optimaliseren van de spraak- en auditieve verwerking
– ontwikkeling van ruimtelijk inzicht

In deze You Tube film wordt uitgelegd door o.a. Bill Hubert wat Bal-a-vis-x inhoudt:

Met welk materiaal?

Het enige dat we nodig hebben zijn zandzakjes, balletjes, een balansbord en ……… de bereidheid om je in te zetten wil je verandering bewerkstelligen.

Voor wie?

Mensen, klein en groot, met ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie, dysgrafie, mensen met autistische neigingen, lichamelijke handicaps, hoogbegaafden, “normale” mensen … of van welke andere kwalificatie dan ook voorzien, vinden er baat bij.

Deze oefeningen integreer ik in mijn praktijk bij de begeleiding van leerlingen. Bal-A-Vis-X© is toepasbaar in mijn praktijk, thuis, maar ook op school. Wie wil niet aan de slag met dit programma?

Een voorbeeld:

Als Michaël met een “vol” hoofd mijn praktijk binnenstapt, starten we met Bal-A-Vis-X© . Dit geeft rust en focus in het hoofd, zodat we daarna effectief met de leerstof aan de slag kunnen.

Voor meer informatie kun je contact met me opnemen.

 foto balavisx